Brewery Tour

Brewery Tours & Pub Lech Browary Wielkopolski is the first beer touring centre in Poland. We have been organizing brewery tours since 2003, and our biggest advantage is the fact that the guests can enter the premises and take a close look at the brewing process. During exploration our guides present fun and interesting facts about beer. Visit the brewery and see how we combine the latest technology with tradition!

We are based in a modern building whose design fully reflects architectural trends of the 21st century and perfectly matches the architecture of the brewery. We are a great example of the increasingly popular industrial tourism. Lech Browary Wielkopolski took a permanent spot on the touristic map of Poznań and the Wielkopolska Region, and we are glad to be successfully contributing to promotion of Poznań. We closely cooperate with the Poznań Tourism Organisation and travel agencies across Poland and abroad. In 2016, we received the prestigious Certificate of Excellence from TripAdvisor, the world’s largest travel site.

Book a date now

The Museum of the Zwiedzanie & Pub Lech Browary Wielkopolski has gained great popularity among visitors, as indicated by numerous awards and distinctions:

Certificate of Excellence
2017

Opening Hours and Price List

Zwiedzanie & Pub Lech Browary Wielkopolski  is open from Monday to Saturday from 10.00 to 20.00.  Last  visit starts at. 17.00. In the same  hours  a pub is open at the Lech Browary Wielkopolski Museum.

 

Type of tour Normal Group > 20 people Discout*
Visiting the Museum
(polish language or silesia language)
20 zł 18 zł 15 zł
Foreign language guide
(additional charges)
5 zł 5 zł 5 zł
Cervesario workshops – voucher 99 zł 1 200 zł for a group above 20 people 99 zł

* students, retired people, disabled people with ID cards

Special tour programmes

Cervesario workshop

Cervesario is a beer expert and taster who knows the secrets of beer and fully appreciates his unique taste and aroma. He has extensive knowledge of brewing, sensory, history and beer styles. He can choose the right beer for the meal, perfectly pour it into the right glass and give it a tasty story with a beer in the background. His show is a real treat for the body and spirit.

Beer workshop with cervesario is a proposition for those who want to taste in connoisseur knowledge. During a nearly two-hour meeting with cervesario, a beer expert, you can learn interesting beers, tasting art and beer glass and beer. Specialized knowledge interwoven with curiosities will make you a true beverage expert!

Cervesario shows are 7 simple steps:

1. the art of pouring beer
2. beer facts
3. art of glass selection
4. The art of tasting
5. beer styles
6. production, history, facts
7. how to recognize the defects in beer

Please contact the reception. For individuals, workshops are held every third Friday of the month at 4 pm. 20.00. The cervesario workshop combined with the visit of Lech Browary Wielkopolski is a great gift idea. We invite you to purchase vouchers at the Museum Store voucher regulations.

How to get here

Zwiedzanie
1
PUB / CENTRUM ROZRYWKI
PUB/CENTRUM ROZRYWKI To miejsce, gdzie zaczynasz wycieczkę po browarze i … kończysz degustacją zimnego piwa w naszym pubie. Tutaj możesz także zajrzeć do multimedialnego centrum rozrywki i zagrać w kapsle lub wysłać maila z ogromnej puszki LE-CHA! Zapraszamy!
2
WARZELNIA
WARZELNIA Na warzelni słód jest mielony, po wymieszaniu z wodą, poddany procesowi zacierania. W tym czasie wszystkie cenne składniki słodu rozpuszczają się w wodzie, a pozostałość osadza się jako młóto.
3
FERMENTOWNIA
FERMENTOWNIA Po schłodzeniu brzeczka zadawana jest drożdżami, natleniana i kierowana do ogromnych tankofermentorów, gdzie przebiega proces fermentacji. Po fazie fermentacji osadzają się drożdże odpadowe.
4
LEŻAKOWNIA Po zakończeniu fermentacji powstaje piwo młode, które leżakuje przez około dwa tygodnie, w temperaturze 0ºC, dla uzyskania właściwego bukietu smakowo-zapachowego.
5
BUDYNEK FILTRACJI
BUDYNEK FILTRACJI Ostatni etap produkcji, nadający klarowność i trwałość.
6
ROZLEWNIA
ROZLEWNIA Przefiltrowane piwo jest rozlewane do butelek, puszek i kegów. Z magazynów piwo trafia do centrów dystrybucji, a stamtąd do hurtowni i sklepów.