KULINARNE ŚWIĘTO W POZNANIU! POZNAJ PIWNE MENU NA POZNAŃ FOOD DAYS 2017!

Poznański browar znany jest z niepowtarzalnego smaku Lecha Pilsa, piwa, które zna każdy Poznaniak! Podczas kulinarnego święta serwujemy  Wam specjalne Piwne Menu, z którego każdy wybierze coś dla siebie: piwosze wycieczki po browarze z degustacją lokalnego Lecha Pilsa; degustatorzy złotego trunku warsztaty piwnego smaku,  a poszukiwacze kulinarnych ciekawostek warsztaty foodpairingu. Nasza oferta to także wspaniała okazja na spotkanie z ludźmi, którzy znają sztukę piwowarską, są znawcami piwa i po prostu lubią o nim opowiadać!

• Zwiedzanie Lech Browary Wielkopolski:  11-14 sierpnia 2017/12.00-21.00 z bezpłatnym transportem z centrum miasta do browaru i z powrotem.

UWAGA: browar można zwiedzać także 15 sierpnia, transport we własnym zakresie.
Wycieczki po browarze organizujemy  od 2003 roku, a naszą największą zaletą jest to, że goście wchodzą na teren browaru i z bliska obserwują proces warzenia piwa. Zajrzyj do browaru i zobacz jak łączymy nowoczesne technologie z tradycją!

Zwiedzanie browaru (warzelnia, dział piwnic i  linie rozlewnicze), zabawa w części multimediów i degustacja 1 piwa w firmowym pubie trwa około 1,5h. Bilet normalny: 20 zł, bilet ulgowy: 15 zł. Wstęp tylko dla osób pełnoletnich.

• Warsztaty piwnego smaku:  11-15 SIERPNIA 2017/12.00-20.00
Atrakcja organizowana w ramach OFDS na Starym Rynku. Warsztaty prowadzą piwni kiperzy CERVESARIO.   W programie: techniki degustacji piwa, sztuka degustacji i podstawy sensoryki złotego napoju, style piwa, sztuka doboru szkła i wiele faktów o piwie.
Udział bezpłatny. Wstęp tylko dla osób pełnoletnich.

• Warsztaty piwnego foodpairing’u: 12-13 SIERPNIA 2017/13.00-20.00
Foodpairing, czyli sztuka łączenia piwa z jedzeniem. PUB w naszym browarze.

Świat piwa jest różnorodny i tworzy wspaniałe uzupełnienie dla sztuki kulinarnej. Warsztat dla każdego, kto czuje, że wie o piwie już całkiem dużo i chciałby wejść na kolejny etap piwnego wtajemniczenia. Prowadzący to Wojtek Brodziak, przewodnik po browarze, piwny kiper i smakosz. Podczas spotkania przedstawi zasady łączenia poszczególnych gatunków piwa z jedzeniem, przeprowadzi degustację 3 stylów piwa z zestawami przekąsek i nauczy uczestników serwować piwo po czesku.
Bilet na warsztat: 45 zł. Wstęp tylko dla osób pełnoletnich.

KONTAKT i REZERWACJA:
061 66 77 460, swiatlecha@asahibeer.pl, www.kuchniesilesia.pl