Dlaczego piwo najpierw się ogląda, a potem wącha? Co jest ważniejsze: smak czy zapach? Czy barwa piwa mówi o jego smaku?
Na te pytania i wiele innych otrzymasz odpowiedzi podczas kursu profesjonalnej degustacji piwa. Kurs poprowadzi Maciej Chołdrych, ekspert – sensoryk i piwoznawca z wieloletnim doświadczeniem. Po kursie zyskasz użyteczną, kiperską wiedzę i gwarancję, że będziesz potrafił docenić smak piwa jak nigdy przedtem. A do tego otrzymasz Certyfikat ukończenia kursu kiperskiego I stopnia. Poznański browar zaprasza!
Jak wziąć udział w zwiedzaniu połączonym z kursem profesjonalnej degustacji piwa?
Kursy organizujemy w każdą 1-szą środę miesiąca. Startujemy o 18.00, całość programu zajmie 2 godziny. Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc wymagana jest wcześniejsza rezerwacja. 4 bilety wstępu otrzymają osoby, które zadzwonią w poniedziałek poprzedzający 1-szą środę miesiąca w godz. 10.00 – 12.00 na nr tel. 061 66 77 460. Decyduje kolejność zgłoszeń. Oferta jest bezpłatna i przeznaczona tylko dla osób pełnoletnich.